Лионел Меси е вторият милиардер сред активните футболисти, според "Форбс". Аржентинецът се присъединява към Кристиано Роналдо, за когото бе обявено, че е преминал границата за богатство преди няколко месеца. Двамата вървят в пакет дори по този показател.

Меси оглавява листата на футболистите по приходи за 2020 г. Тази година той ще изкара 126 милиона долара, следван от Роналдо - 117 млн., Неймар - 96 млн., и т.н.

Любопитно е, че в топ 10 на "Форбс" най-висококласираният от Висшата лига е Мохамед Салах ("Ливърпул"). По трима си изкарват хляба в Испания и Англия, двама във Франция и по един в Италия и Германия.

Лео Меси, който през август поиска да напусне "Барселона", но наскоро заяви, че е принуден да остане поне още година заради договора си и фигуриращата в него откупна клауза за 700 милиора евро, получава най-високата заплата във футбола.

Освен това той има рекламни договори с "Адидас", "Пепси", "Бъдвайзер", технологична компания...

Третият - Неймар, преди броени дни смени "Найки" с "Пума", а финансовите параметри не са обявени.

Топ 10 на футболистите с най-високи приходи за 2020 г.

1. Лео Меси ("Барселона") - 126 милиона долара

2. Кристиано Роналдо ("Ювентус") - 117 млн.

3. Неймар ("Пари Сен Жермен") - 96 млн.

4. Килиан Мбапе ("Пари Сен Жермен") - 42 млн.

5. Мохамед Салах ("Ливърпул") - 37 млн.

6. Пол Погба ("Манчестър Юнайтед") - 34 млн.

7. Антоан Гризман ("Барселона") - 33 млн.

8. Гарет Бейл ("Реал" Мадрид) - 29 млн.

9. Роберт Левандовски ("Байерн" Мюнхен) - 28 млн.

10. Давид де Хеа ("Манчестър Юнайтед") - 27 млн.

Другите действащи спортисти милиардери са Тайгър Уудс (голф) и Роджър Федерер (тенис), а скоро към тях може да се присъедини баскетболистът Леброн Джеймс. 

Причисляваме и боксьора Флойд Мейуедър, който се отказа преди години, но може да се върне на ринга при изгоден договор и противник, който да го заинтригува. Извън класацията е Майкъл Джордан, обявен за милиардер след края на кариерата си в НБА.