Допускането на зрители на официални мачове в Германия за първи път в пандемията не мина без инцидент. На най-посетения двубой от март месец насам - между "Динамо" (Дрезден) и "Хамбургер" (4:1) за Купата, защитникът на гостите Тони Лайстнер налетя да бие запалянко на домакините.

Лайстнер прескочи оградата, качи се на една трибуните, сграбчи зрител и го избута безпардонно на една от пътеките. Намесиха се стюарди и други почитатели на "Динамо", които от своя страна изтласкаха бранителя от мястото на случката. Сцената бе заснета от тв камери и телефони на зяпачи.

 

 

Лайстнер, който бързо се върна на терена, заяви, че нервите му не издържали заради обиди и провакации от страна на фена. Любопитно е, че той е роден в Дрезден и е играл за "Динамо" в периода 2010-2014 г. Местните запалянковци го познават добре.

"Чух изключително грозни думи по адрес на моето семейство, жена ми и моята дъщеря, обясни 30-годишният Лайстнер в инстаграм. - В един момент нервите ми не издържаха. Мачът беше доста емоционален за мен."

На двубоя на стадион "Рудолф Харбиг" присъстваха 10 053 души. На нито една друга арена в Германия в мачовете за Купата не бяха допуснати повече. Миналият сезон в шампионата, срещите в турнира за националния трофей и в евротурнирите през лятото преминаха пред празни трибуни.

Това още повече наелектризира зрителите в Дрезден, повечето от които не спазваха физическа дистанция. Те имаха паметна вечер и заради гръмката победа.

Очаква се Лайстнер, който е бивш играч на английския "Куинс Парк рейнджърс", да бъде наказан. Неотдавна подобен инцидент имаше и с английския национал Ерик Дайър след домакински мач на "Тотнъм".