"Тотнъм" е в напреднали преговори с "Реал" (Мадрид) да си върне Гарет Бейл, съобщават Би Би Си и още куп медии в Англия и Испания. В сделката може да влязат още двама футболисти - защитникът Серхио Регилон също да премине в лондонския клуба, а в замяна "белите" да получат национала на "Трите лъва" Деле Али.

Засега само се спекулира за финансовите параметри по сделката. Ако тя се осъществи в този вид, "Тотнъм" ще изпревари "Манчестър Юнайтед", който също има интерес към Бейл и най-вече към Регилон, за когото преговаряше с "Реал" - поне според информации в световната преса.

Гарет Бейл премина от "Тотнъм" на "Сантяго Бернабеу" за рекордните през 2013 г. близо 100 милиона евро и спечели с тима четири пъти Шампионската лига, като имаше водеща роля. Напоследък обаче - особено след завръщането на Зинедин Зидан, отпадна от сметките. Зизу настояваше за раздяла с играча още миналото лято, а през зимата "Реал" в последния момент блокира преминаването му в Китай.

В края на сезона Бейл дори не попадаше в групата за мачовете. Не е за пренебрегване и заплатата му, която се равнява на около 600 000 паунда на седмица. А договорът му с "Реал" изтича след две години.

"Манчестър Юнайтед" влезе в сложната игра заради невъзможността да вземе на приемлива цена своята трансферна цел №1 това лято - Джейдън Санчо от "Борусия" (Дортмунд). Германският клуб не е склонен да се раздели с младока за по-малко от 115 милиона евро. Предвид последиците от пандемията, "червените дяволи" не искат да платят толкова.

Така клубът започна да се оглежда за алтернативи за подсилване на атаката си. Бейл е една от тях. А Регилон е впечатлил Оле Гунар Солскяр с екипа на "Севиля", който и този сезон грабна Лига Европа. На полуфинала андалусийците биха "Манчестър Юнайтед". Левият защитник бе преотстъпен от "Реал", но сега колосът се надява да изкара пари от него.

Тук "Тотнъм" излиза напред с коз - Деле Али, който отдавна е трансферна цел на мадридчани. Халфът обаче не се погажда с Жозе Моуриньо, още през пролетта той загуби титулярното си място. Според "Дейли Мейл" Специалния и Али са се скарали преди първия мач на "шпорите" за сезона - загубата от "Евертън" с 0:1.