Въпреки многократните заявки на Патриотичния фронт, че не иска постове в кабинета и би излъчил експерти, само ако такива му бъдат поискани, днес депутатът от Фронта Слави Бинев директно се самопрдложи за шеф на Комисията по еврофондовете в парламента.

По думите му в настоящото Народно събрание имало само три подходящи фигури да оглавят комисията. Две от тях вече получили постове като вицепремиери (Меглена Кунева и Томислав Дончев, б.р.). Третата била неговата. 

Иначе формално предложението дойде от съпредседателя на Фронта Валери Симеонов още в петък.

"Не говорим тук за постове или за каквото и да е било друго. Когато човек иска да спаси България, намира най-подходящите хора. Тук има ясно CV, какво се е случвало през годините, опит, който не може да бъде хвърлен на вятъра", описа себе си Бинев, навярно визирайки онзи период от биографията си, в който бе евродепутат.

Все пак стана ясно, че патриотът не се надява особено на лидерството в комисията, защото от ГЕРБ не били съгласни да му го дадат. И за да му откажат, щели да изкарат "вода от 10 кладенчета".

В петък, при гласуването на състава на новия кабинет в парламента, Бинев и Велизар Енчев гласуваха "против" избирането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за министър-председател. Днес бившият ни пратеник в ЕП коментира, че действията им с Енчев са били съгласувани с парламентарната група на Патриотичния фронт, партньор на коалиционното правителство. Двамата били "изразители на съмненията на всички останали".

"Дълбоко се надявам Борисов да ни изненада и да покаже съвсем друга политическа култура. Засега не виждам индикации", каза още Бинев, който отдавна е във вражда с новия стар премиер.

В момента, в който се види, че кабинетът не изпълнява подписаната програма, патриотите щели да сменят позицията си за управлението, даде заявка още депутатът.

"Стискам палци. Моля се на Бога интуицията да ме подведе. Но както се казва в песента: "а дано, ама надали". Аз няма да си мълча. Аз ще бъда жълт светофар, който няма да позволи на всички да се успят", каза Бинев.