Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо се изказа уважително за "Локомотив" (Пловдив) преди утрешния мач между двата отбора от втория предварителен кръг на Лига Европа от 19 часа в Града под тепетата.

Специалния даде видеопресконференция в Лондон преди тимът да отлети за България.

"Играе се само един мач, а не два, започна Моуриньо на въпрос за предстоящия сблъсък. - При два щеше да е различно. А сега всичко се решава утре - един двубой, нямаш право на грешка. Ще ни бъде трудно и сме длъжни да им дадем уважението, което заслужават. Отиваме там с мисълта, че всичко е в черно и бяло - няма средно положение. Печелиш или губиш, продължаваш или отпадаш."

"Целта ни е да продължим напред. Вярвам, че този турнир е добра възможност моят отбор да се развие и да го спечели", каза още Жозе.

Нататък той се спря на това, че и двата отбора са загубили миналия уикенд. "Тотнъм" започна новия сезон във Висшата лига с домакинско 0:1 срещу "Евертън", а "Локомотив" падна на терена на "Лудогорец" - 1:3.

"Мисля, че настроението в нашия отбор е такова, каквото е в "Локомотив" след загубата от "Лудогорец". Според мен и двата отбора нямаха късмет на жребия. Можеше да ни се падне по-лек опонент от "Локомотив". Имаше далеч по-подходящи съперници за "Тотнъм"."

Последва въпрос кой футболист на "Локомотив" го е впечатлил?

"Мога да кажа, че съм впечатлен от целия отбор, а не от отделни играчи, отвърна Жозе. - "Локомотив" е по-подготвеният тим, тъй като изигра няколко двубоя. Физически има предимство. Отборът игра неотдавна на финал за Купата на България, после мач за Суперкупата, няколко кръга в първенството... Два пъти се изправи срещу шампиона за кратък период от време.

Ще оставим осем футболисти в Англия - можем да си го позволим, имаме богат избор. Хари Кейн ще играе утре. Намираме се в извънредна ситуация. Играем в четвъртък, после в неделя в Саутхемптън, следва мач за Купата на Лигата с "Лейтън Ориент" във вторник и евентуално пътуване до Македония в Лига Европа следващия четвъртък. Трябва да спечелим срещу "Локомотив" и "Лейтън". Няма как Хари Кейн или който да било да играе всеки мач по 90 минути. Хари иска това, в природата му е, такъв човек е, но няма как", завърши по тази тема Жозе Моуриньо.

А мачът с Локо остана в сянката на тема №1 на трансферния пазар в последните дни - възможността "Тотнъм" да си върне Гарет Бейл от "Реал" (Мадрид). Снощи водещи световни медии информираха, че двата клуба са в напреднали преговори, а в сделката влизат Деле Али (отива в Мадрид) и защитника Серхио Регилон (поема към Лондон).

Моу отказа да коментира темата с аргумента, че "Гарет Бейл е футболист на друг отбор и най-добре е при това положение да замълчи". Все пак той припомни, че когато е бил наставник на "белите" опитал да вземе уелсеца - той бил наясно с това. Тогава не станало, но босовете на "Реал" продължили да гонят целта и докарали Бейл малко по-късно.