"Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА-София излизат тази вечер в двубои от втория предварителен кръг на Лига Европа. 

От 19 часа на стадиона в парка "Лаута" Локо приема миналогодишния финалист в Шампионската лига "Тотнъм", воден от Жозе Моуриньо, Хари Кейн и т.н.

Точно час по-късно започва двубоят ЦСКА-София - "БАТЕ Борисов" на ст. "Българска армия".

Както в предишната фаза, а и в предстоящата, играе се само по един мач, което означава, че при равенство в редовното време ще има продължения и евентуално дузпи. Няма да има публика на стадионите.

Задачата на "Локомотив" наглед е невъзможна. Независимо че Моуриньо остави в Лондон осмина основни футболисти - заради тежката програма на тима му, който трябва да изиграе четири мача в следващите осем дни. Сред тях е Деле Али, който най-вероятно напуска, за да отвори вратата за завръщане на Гарет Бейл.

Това е и тема №1, свързана с "Тотнъм" в последните дни. Снощи стана ясно, че всичко вече е уредено и скоро лондончани ще обявят сделката с "Реал". А какъвто и да е резултатът, носителят на купата на България може да спечели най-малкото престиж срещу именития съперник. 

Победителят от този мач ще срещне идната седмица "Ботошани" (Румъния) или "Шкендия" (Северна Македония).

ЦСКА-София вече знае опонента си в третата квалификация и той е доста удобен - "Торшавн" (Фарьорските о-ви). Снощи скромният тим елиминара с дузпи (2:2 в редовното време) уелския "Ню Сейнтс".

Преди това обаче "червените" трябва да се справят с беларуския гранд "БАТЕ Борисов". Той не е толкова силен както доскоро, но си остава много трудно препятствие, тъй като има самочувствие и огромен опит в евротурнирите. И си остава фаворит, но ЦСКА-София все пак има шанс.

Треньорите не могат да използват по двама футболисти заради положителни проби за COVID-19. В българския отбор това са Петър Занев и Ахмед Ахмедов.