Първата част от новата трилогия "Междузвездни войни" - трета поред - вече има официално заглавие - The Force awakens (Силата се пробужда). "Дисни", които закупиха компанията на Джордж Лукас през 2012 г., обявиха заглавието заедно с официалното приключване на снимките. Разбира се, предстои тежка година на пост-продукция, и засега официалната дата за новата серия от епичната фантастична сага е 18 декември 2015 г.

Реакцията на феновете към новото име е смесена - така че новият екип ще имат тежка отговорност да не ги разочароват.

Както вече писахме, Епизод VII ще се развива 30 години след "Завръщането на джедаите", а любимците ни от оригиналната трилогия - Харисън Форд, Кери Фишър и Марк Хамил - ще играят отново любимото ни трио - Хан Соло, принцеса Лея, и Люк Скайуокър. Но те по-скоро ще предадат щафетата за спасяване на онази далечна галактика на новото поколение - кои са те, не знаем, но ще ги играят Джон Бойега, Адам Драйвър, и Дейзи Ридли. 

Разбира се, вече започнаха да се появяват късчета информация в интернет, които ни дава някаква идея как ще изглежда и каква история ще разказва "Силата се пробужда".

Първо - официалните. Режисьорът Джей Джей Ейбрамс разкри малко от сета на новия филм в два видеоклипа, рекламиращи специална кампания - ако дариш средства на UNICEF, получаваш шанс да се появиш като статист във новата лента. В тях разкрива нова пустинна планета (или може би Татуин някъде в бъдещето) и леко модифициран изтребител X-WIng - основната сила на Бунтовниците в оригиналната трилогия:

Неофициални и непотвърдени, в интернет изтекоха и много концептуални рисунки, които може обаче да са дело и на фенове. Няма да навлизам в подробности за коментирането на слуховете, защото съм на тезата, че епизод VII трябва да ни изненада - иначе го очаква тъжната съдба на Епизод 3 - Отмъщението на ситите, чийто сюжет и съдържание бяха известни до почти последната подробност седмици, преди да излезе.

Може би това е новият злодей, който ще поеме наследството на Дарт Вейдър?
Това не прилича на Татуин, вероятно е нова пустинна планета.

Дали това е героинята на Дейзи Ридли в битка с нов злодей?