"Лудогорец" и ЦСКА-София научиха съперниците си на решителния плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

На 1 октомври "орлите" гостуват на беларуския "Динамо" (Брест). 

На същата дата ЦСКА-София може да се изправи срещу победителя от сблъсъка "Базел" - "Анортозис" (Кипър). За целта преди това трябва да преодолее "Торсхавн" от Фарьорските острови - този двубой е идния четвъртък в София, когато е и сблъсъкът между швейцарците и кипърците. "Червените" също ще гостуват на плейофа. 

Отново, както и досега, се играе по един мач - на терена на изтегления на първо място отбор. При равенство в редовното време следват продължения и евентуално дузпи.

Този път жребият отреди тимовете ни да гостуват, като задачата на ЦСКА-София е значително по-трудна, ако прескочи първо "Торсхавн", което не би трябвало да е сериозен проблем.

Сред потенциалните съперници на "Лудогорец" бе "Цървена звезда", както и победителите в три двойки. Все отбори от калибъра на "Динамо" (Брест). Откроява се "Селтик", който преди това има тест на терена на "Рига".

ЦСКА-София бе неизгодна позиция, тъй като за разлика от "Лудогорец", беше непоставен. Така другите възможности бяха "Виктория" (Пилзен) или "Сьондерийске" (Дания) и "Бешикташ" или "Рио Аве" (Португалия).