Представете си група от привилегировани хора, в чиито ръце е съсредоточена абсолютната власт! Те не признават държавните граници и са над законите, те контролират политиката, религията, търговията и промишлеността. Техни са банките, пазарът на наркотици, медиите, петролната индустрия...

Те контролират света. Те са Комитетът 300.

Д-р Джон Коулман разкрива имената на хората, които управляват живота ни и решават съдбата ни. Той посочва убедителни аргументи, реални факти, конкретни имена, фирми, банки и организации. Коулман предвижда редица събития, които днес са водещи новини в световните медии. Лесно е да проверите истинността на казаното в тази книга!

Анализатор по международни отношения, д-р Джон Коулман е работил за МИ6. Като офицер от разузнаването е пътувал и живял в много страни, имал е достъп до архиви и секретни документи. След публикуването на „Комитетът 300” той и семейството му са подложени на психически и финансов тормоз, дори получават смъртни заплахи. Неговото мащабно разследване представя в детайли идеята на тайния елит за Нов световен ред с всички последствия за свободния свят. Разкритията му повлияват върху автори като Джим Марс и Ян ван Хелсинг. 

Предствяме ви откъс от от "Комитетът 300", издателство "ЕРА":

Нека си припомним, че някои от най-богатите семейства в света живеят в Европа, и затова те естествено имат числено превъзходство сред членовете на Комитет 300. В сравнение с династията Фон Турн и Таксис, която някога владее цялата пощенска система в Германия, Дейвид Рокфелер изглежда като беден роднина. Фамилията Фон Турн и Таксис съществува от 300 години и поколение след поколение членовете и` имат места в Комитет 300, които заемат и до днес. Вече споменахме имената на най-богатите членове на „Черната аристокрация“ от Венеция от Комитет 300, а други имена ще бъдат добавени по-нататък, когато попаднем на тях в различни области на дейност. Ще назовем и някои американски членове на Комитет 300 и ще се опитаме да проследим връзките им с Британската корона.

Как може да потвърдим всичките тези факти? На практика много от тях е невъзможно да бъдат потвърдени, защото информацията е взета от досиета на разузнавателните служби. Ако обаче се потрудим, може да открием много източници, които потвърждават поне част от тези факти. Работата включва старателно търсене в „Справочника на корпорациите Дън и Бродстрийт“ (Dun and Broadstreet Reference Book of Corporations), в материалите на рейтинговата агенция „Стандарт енд Пуърс“ (Standard and Poor’s), в британските и американските алманаси „Кой кой е“ (Who’s Who), както и дълги часове усилен труд по съпоставяне на имена и корпоративните им връзки.

Корпорациите, банките и застрахователните компании на Комитет 300 действат под единно управление и контрол, които обхващат всички въобразими аспекти на стратегията и координацията на действие. Комитет 300 е ЕДИНСТВЕНАТА организирана властова йерархия в света, която превъзхожда всички правителства и личности, колкото и силни и защитени да се чувстват. Тя обхваща финансите, отбраната и политическите партии от всички цветове и видове.
Няма организация, над която Комитет 300 да не може да установи контрол, и това се отнася и за организираните религии по света. Следователно това е всемогъщата ГРУПА ОЛИМПИЙЦИ, чийто център на власт е базиран в Лондон и във финансовите средища на Лондонското Сити. Те владеят всички минерали, метали и скъпоценни камъни, кокаина, опиума и фармацевтичните наркотици и банките и контролират всевъзможни култове и рок музиката. Британската корона е центърът на контрола, от който произлиза всичко. Както гласи пословицата: „Те си навират носа навсякъде“ (“They have a finger in every pie“.)

Няма съмнение, че сферата на комуникациите и телевизията се контролира строго. Връщайки се към RCA, ние откриваме, че директоратът и` се състои от британски и американски обществени дейци, които заемат важни постове и в други организации, като Съвета за международни отношения (CFR), НАТО, Римския клуб, Трилатералната комисия, масонството, „Череп и кости“, Билдербергерите, „Кръглата маса“, Групата „Милнър“ и Йезуитско-аристотеловото общество (Jesuits-Aristotle Society). Сред тях е и Дейвид Сарноф, който се премества в Лондон по същото време, когато Уилям Стивънсън се настанява в сградата на RCA в Ню Йорк.

И трите най-големи телевизионни компании в Америка възникват на основата на RCA, особено Ен Би Си – Националната съобщителна компания (National Broadcasting Company, NBC), която е първата. Веднага след нея през 1951 година последва Ей Би Си – Американската съобщителна компания (American Broadcasting Company, ABC). Третата по големина телевизионна компания става Си Би Ес – Columbia Broadcasting System (CBS), в която, както и в другите две компании, нейни посестрими, доминира и продължава да доминира британското разузнаване. Уилям Пейли се обучава на методи за масово промиване на мозъци в Института „Тависток“, преди да го признаят за достатъчно квалифициран за поста директор на Си Би Ес.

Ако само народът на Съединените щати знаеше, че всички предавания на големите американски телевизионни компании се подлагат на британска цензура, а цялата информация, която предават, първо се изпраща в Лондон, за да получи разрешение дали да бъде излъчена! Интересно е да отбележим, че разработката на тавистокския разузнавателен доклад, написана от Станфордския изследователски институт и известна като „Съзаклятието Водолей“, е финансирана от дарения на трите големи телевизионни компании.

И трите главни телекомпании имат представители в Комитет 300 и са тясно свързани с гиганта в областта на масовите комуникации Корпорация „Ксерокс“ (Xerox Corporation) от Рочестър, щата Ню Йорк, чийто представител Робърт М. Бек е член на Комитет 300. Бек е също така и един от директорите на Пруденшъл Лайф Иншуърънс Къмпани (Prudential Life Insurance Company), дъщерна фирма на лондонската Пруденшъл Ашуърънс Къмпани Лимитид (Prudential Assurance Company Limited). В управителния съвет на „Ксерокс“ са и Хауард Кларк от „Американ Експрес“, един от главните канали за пране на наркопари чрез „пътнически чекове“; бившият министър на финансите на САЩ Уилям Саймън и Сол Линовиц, който води от името на Комитет 300 преговорите за договорите за Панамския канал. Линовиц е ценен за Комитет 300, защото притежава огромен опит в прането на наркопари чрез Марийн Мидланд Банк и „Хонконг енд Шанхай Банкинг Корпорейшън“ (HSBC).

Друг човек от съвета на директорите на „Ксерокс“, Робърт Спроул, е много интересен, защото като президент на Университета на Рочестър разрешава на Института „Тависток“, действащ чрез ЦРУ, да използва помещенията и оборудването на учебното заведение за провеждането на 20-годишна програма на експерименти с ЛСД под названието „МК-Ултра“ (MK-Ultra). Още 85 други университети в САЩ също предоставят помещенията и оборудването си за използване за същите цели. Въпреки гигантските си размери „Ксерокс“ изглежда като джудже в сравнение с Организацията „Ранк“ (Rank Organization) – конгломерат от компании, намиращи се в Лондон, напълно контролирани от членовете на семейството на кралица Елизабет.

Ще изброим важните членове на съвета на директорите на „Ранк“, които са и членове на Комитет 300…