Григор Димитров приключи на турнира от Мастърс 1000 в Рим на четвъртфинал - той отстъпи с 2:6, 6:3, 2:6 за близо два часа пред Денис Шаповалов (Канада).

Все пак с трите победи във Вечния град първата ни ракета ще се завърне в топ 20 идната седмица, а Шаповалов ще попадне в челната десетка. Канадецът с руски корени за първи път победи Димитров от три срещи между двамата.

В първия сет Шаповалов направи пробив първо за 2:1, след което не позволи рибрейк и набързо поведе с 3:1. След това той още веднъж взе подаването на своя опонент - 5:2. Последва спечелване на сета - 6:2.

Във втория сет българинът успя да дръпне с 3:1. Последва рибрейк. При 4:3 обаче Григор реализира нов пробив - 5:3. Това му помогна да изравни сетовете - 1:1 след 6:3.

Не се стигна до обрат този път - подобно на предишния мач на хасковлията. Първата ни ракета отново показа колебания на началния си удар, благодарение на което Шаповалов дръпна напред още в началото на третата част - 2:0. До края амбициозният канадец проби още веднъж и след 6:2 и 2:1 е на полуфинал.

Предстои "Ролан Гарос".