"Левски" разгроми ЦСКА 1948 с 3:0 в мач от 6-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов". 

ЦСКА 1948 представяше мача като "вечно дерби", но на терена не се получи и "само" дерби. Това е най-убедителната домакинска победа на "сините" от дълго време насам, а "червените" допуснаха най-тежката си загуба в елита.

След лошия старт в шампионата "Левски" записа три поредни победи.

"Сините" откриха още в 6-ата минута чрез Насиру Мохамед. И доминираха до края на полувремето, като можеха да вкарат и втори гол, макар и без 100-процентови ситуации. Гостите пък застрашиха Николай Михайлов малко преди почивката - чрез Галин Иванов.

В 51-ата минута вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов изби топката при шут от свободен удар на Борислав Цонев. Не мина обаче много време преди да стане 2:0. В 56-ата Боби Цонев удвои с отличен изстрел сред хубава атака. 

В 63-тата пак той изработи дузпа и сам я реализира за 3:0. Днес игра и неговият брат близнак Радослав, привлечен преди броени дни от "Лече".

Последваха пропуски за домакините - на Паулиньо и Стивън Петков, също ново попълнение. Към края на срещата Николай Михайлов опази вратата си суха след набези на Андон Гушеров и Мартин Камбуров, който този път не се разписа в "синята" врата.

В 82-ата Симеон Петров от ЦСКА 1948 удари греда.

В друг мач от събота "Берое" разби "Черно море" с 4:0. Два гола за домакините реализира Кукула (40-ата и 51-ата), а по един Минчев (58-ата) и Фал (68-ата). Така преди неделния сблъсък ЦСКА-София - "Лудогорец" старозагорци изскочиха на първо място с 14 точки - съответно с две и три повече от "орлите" и "червените".

"Левски" е четвърти на 4 т. от върха. ЦСКА 1948 е десети.