Основната битка във Велинградско е между ГЕРБ и ДПС, подчерта днес премиерът Бойко Борисов, който е на серия посещения в села в региона. И съответно пусна не само класическите монолози от джипа, но и спирки в няколко села, в които го посрещаха симпатизанти.

"Бойко, Бойко, Бойко!", "Няма да даваш оставка", "Ние сме с теб", се чуваше от жителите на няколко села, видно събрали се, за да посрещнат министър председателя.

С тях Борисов си говори за нови пътища и ремонти - любимата му тема. 

Той изтъкна, че управляващите са направили много за мюсюлманите в района, и не делели помощ за общините по товя коя е с кмет на ДПС и коя - на ГЕРБ.

"Ако не видят, че държавата България е тяхната, ще дойдат и ще ще ги вземат за един ден. Затова го правим. Не да ни викнат: "браво", а да видят, че ги обичаме, че сме един народ", заяви той.

Премиерът призова опозицията да осети тези райони.

"Много хубаво говорят на жълтите павета, да дойдат в тия региони и да видят, освен ГЕРБ и ДПС, каква война и битка се води между двете партии. И да видим колко имат "Да, България", БСП, Мая Манолова, тука да дойдат".

След излизане от едно от селата и на пътя към следващото, премиерът коментира:

"Като говорят от името на народа. Народно въстание? Било народно въстание - тези само са повече от протестиращите."

Спомена и бившата си дясна ръка Цветан Цветанов и депутатът от ДПС Делян Пеевски:

"Кои са идвали - Цветанов и Пеевски и нищо не са направили. Може и да са направили, но не се вижда"

Премиерът призна на местните, че за техните проблеми може би само местните депутати знаят, другите в парламента - "не са чували".