София бе осеяна с протести - и контрапротест, в техния 77-и ден. Новото днес бе проявеното народно недоволство срещу главния прокурор Иван Гешев пред Съдебната палата.

Демонстрацията бе под наслов "Правосъдие без каскет" и ще се организира там всяка сряда привечер. Организаторите му от младежката организация на "Да, България" и "Правосъдие за всеки" разлепиха на сградата на палатата листовки с въпроси към обвинител №1. И срещу премиера Бойко Борисов.

Сред хората там бе бившият правосъден министър Христо Иванов, който държа реч.

В близост този протест течеше традиционният в Триъгълника на властта на жълтите павета. Спряно бе движението по бул. "Цар Освободител" в частта от Националната художествена галерия до площад "Независимост".

А на площада пред НДК са бяха събрали подръжници на Иван Гешев и правителството. Някои от тях носеха познати надписи, в които президентът Румен Радев се свързва с руски интереси в България. Контрапротестиращите искат оставката на Радев.

Всички протести протекоха и завършиха мирно. Равносметката от вчерашното "Велико народно въстание 3" бе трима ранени полицаи (един по-сериозно) и един арестуван. Но днес не се стигна до напрежение.

В 21 часа протестиращите на жълтите павета отново започнаха да хвърлят яйца по сградата на бившия Партиен дом. Адвокат Николай Хадгжигенов - един от Отровното трио, призова хората утре да носят отново айца - и домати. И обеща изненади за 78-ия ден.

Акцията приключи преди 22 часа.