Нов акцент и дестинация в протестната история в София, която се пише вече 80-ина дни е планиран за вторник следващата седмица. Редом с демонстрациите с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев е обявено и събитие във фейсбук, назовано "Масово събиране на негодници и тулупи - Да върнем боклука на Недялко!"

Като организатори са посочени ГД БОЕЦ, движението, което участва в протестите и организира няколко окупации - изненада пред институции, пред БНТ и др., Обществен Контрол - ОК и "Граждански мегдан". Надсловът на акцията е „Истина за смет“, като се уточнява ,че не бива да се бърка със „Сливи за смет“, защото "ще носим смет, а ще искаме истина".

Сборният пункт е в 18 ч на бул. "Княгиня Мария Луиза" 92 в столицата. Това е адресът на "Пик" на Недялко Недялков и издателството, на което е собственик, казват организаторите. Призивът - всеки да занесе на място боклук. 

"Кафявата отходна тръба бълва непрекъснато обиди, клевети и лъжи с цел угодничене на властимащите. Ден след ден, свит на дъното на тази помийна яма, собственикът на ПИК Недялко Недялков, заедно с неговия екип, произвеждат тонове токсичен, зловонен медиен боклук в опитите си да защитят властта, която нехае за 111-тото място по медийна свобода на България.

Ако си гражданин с морална позиция или етичен журналист, Недялко ти лепва етикета „лайн@р“, „грантояд“ или „психодесен“. Ако си човек с увреждане, той „меко“ те нарича „недъгав“, „урод“, „зеленчук“ или „некво същество“. (...) А онези, на които се „предлага“ с угоднически поклон, нарича галено Борисов, Бареков, Пеевски, Гешев, Сидеров, Симеонов или Домусчиев, пише в призива за акцията.

И още:

Бъди истински „негодник“, „тулуп“ и „маргинал“ и ела във вторник, 29 септември от 18:00 на бул. Мария Луиза №92 и можеш да донесеш битовите си отпадъци: смет, боклук или каквото ти прецениш, че ти наподобява или мирише на зловонните творения на ПИК. (...) Заедно ще ги върнем на създателя на фабриката за фалшиви новини и клевети: „Човекът-произвеждащ-медиен-боклук-Недялко-Недялков” в боклукчийската кофа пред редакцията му.