Оттук нататък пред БСП има една-единствена цел - спечелването на парламентарните избори. Това каза пред БНР депутатът Антон Кутев. И поясни, че това означава "не по-малко от 1 милион гласа".

"Сега нашата цел не може да е друга - при разкапан ГЕРБ, при цялата тази ситуация на протести, при това несъгласие на обществото да живее по начина, по който живее, БСП не може да си поставя по-малка цел от 1 милион гласа. Това трябва да бъде нещото, за което всички работим оттук нататък", заяви Кутев.

На последните парламентарни избори БСП бе близо до този резултат, като събра 955 490 гласа.

Според Кутев целта ще бъде постигната, "като събереш вътре партията и тя стане наистина бойна единица, готова да реагира".

"Ако БСП върши работата си, би могла да даде единствения шанс на България за някакво стабилно управление", коментира Кутев.

И призна, че доста дълго партията е била в процес на междуособици. Утре предстои конгрес на БСП, след като Корнелия Нинова бе избрана за лидер чрез пряк вътрешнопартиен избор.

"Вярвам в това, че националният съвет ще има своите възможности за въздействие и нито ще бъде абсолютна пионка, машата на председателя, още по-малко би трябвало да бъде опозиция", каза още Кутев.

Той не очаква да има големи промени в съвета. Кутев изтъкна, че БСП не може и не бива да става лидерска партия. Според него прекият вътрешнопартиен избор на председател е имал мотивиращ ефект и е задвижил партията отвътре.

"Ние сме много силни на моменти в това да мотивираме вътрешнопартийния си избор за определени идеи или цели, но това изобщо не означава, че сме толкова силни при мотивацията на обществото при гласуването за нас, а всъщност това е крайната цел. Корнелия Нинова в момента може да направи нещата така, че БСП да тръгне много по-сплотена напред. Този избор трябва да бъде преломната точка, от която БСП да тръгне напред и нагоре много по-силна и сигурна", каза още Кутев.