Президентът Румен Радев отрече, че смята да започва нов политически проект, защото целта му е да подкрепя тези, които работят в полза на хората.

На въпрос дали подготвя собствен политически проект президентът отговори: „Подкрепям всяка партия, движение, организация, която има ясна политика за работа в интерес на българския народ. Не говоря за мой проект, благодаря“.

Държавният глава каза това в Карнобат, където е за празника на града.

"Все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната. И все повече различни партии, сдружения и организации изразяват подкрепа на позициите на президента и на тезите на президента. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям", каза той.

"Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“.

Така Радев отговори на обвиненията на Бойко Борисов, че е бил "сготвен" от хора на президента за снимките от премиерската спалня в Бояна. В разказа беше намесена и една "прекрасна госпожа".

„Господин Борисов превръща 7-милиона българи в заложници на своята параноя, а знаете, че гузната съвест ражда параноята“, продължи с квалификациите от сферата на психиатрията Радев.

На въпрос за петицията от журналисти и граждани за възстановяване на достъпа им до депутатите в НС като не се препятства тяхната работа и правото на българите да бъдат добре информирани, Радев коментира:

"Мога да изразя само моята подкрепа за тази петиция. И без това сме на едно много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско. Дейността на народните представители е посветена на хората, така че хората трябва да знаят точно какво те вършат."

На въпрос, свързан с това дали усеща подкрепа от страна на БСП, президентът отговори, че не коментира делата от кухните на партиите, но използва случая, за да поздрави Корнелия Нинова за победата в лидерската битка. "Това само потвърди нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се утвърди като силна опозиция. Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаете, че без силна, обединена и конструктивна опозиция, всяка демокрация се разединява", допълни Радев.