Преди време от ГЕРБ лепнаха на Корнелия Нинова прякора "г-жа Лъжа". Дали герберите имаха основания за това лепване е доста спорен въпрос.

На днешния конгрес на БСП обаче Нинова определено беше г-жа Лъжа. Особено с твърдението, че БСП е "ударна опозиция" на ГЕРБ. 

Ударната опозиция на г-жа Лъжа подкрепи ГЕРБ в няколко ключови гласувания, фундаментални за порочния модел, по който се управлява България.

Ударната опозиция на г-жа Лъжа подкрепи избора на Иван Гешев за главен прокурор. Излъчените от тази опозиция представители във ВСС гласуваха за него, заедно с тези на ГЕРБ, ДПС и т.н.

Част от ударната опозиция на г-жа Лъжа подкрепи избора на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ при гласуването в парламента. Отново заедно с ГЕРБ, ДПС и т. н.

Ударната опозиция на г-жа Лъжа изпадна във възторг, когато Бойко Борисов се извини на Владимир Путин за това, че "Южен поток" се провали заради европейските изисквания, които не допускат руски монопол върху тръбата. Всъщност по тази тема ударната опозиция е последователна. Проблемът тук е по-скоро в непоследователното поведение на ГЕРБ, откъдето твърдят, че са за европейско развитие на България. В БСП нямат такива претенции.

Никой не отрича, че Нинова провежда смели реформи в БСП. Мандатността и прекият избор на председател са истинска модернизация, почти революция в българското партийно строителство. Няма как да се отрича, че БСП е единствената нелидерска партия от тези, които са в настоящия парламент.

БСП под ръководството на Нинова обаче е всичко друго, но не и ударна опозиция на ГЕРБ. Конфликтите им са по дребните въпроси. По най-важните теми двете партии са съмишленици. И двете са склонни на компромиси с върховенството на закона и с евроатлантическата ориентация на България. Затова протестиращите освиркват и ГЕРБ, и БСП.

Ако не искаш да те наричат "г-жа Лъжа", просто не трябва да лъжеш.