След шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и социалната министърка Деница Сачева, и на здравния министър му се наложи да напусне БНТ с полицейски ескорт. Също като двете гореописани дами Костадин Ангелов снощи бе гост на предаването "Панорама", като после трябваше да излезе от сградата, пред която го чакаха антиправителствени демонстранти. Ангелов напусна през страничен вход, в автомобил пред и до който тичаха полицаи. Сцените са нелицеприятни - униформени бутат граждани и ги извлачват от земята, където са седнали в опит да накарат министерската кола да спре.

Видео от излизането на Ангелов е публикувал в профила си във фейсбук Петър Бакалов. "Здравният министър г-н Ангелов, участник в "Панорама", си тръгна така от БНТ в 23:06. По-голямата част от протестиращите бяха при предния и страничния входове. Христо Иванов, също участник в "Панорама", излезе от БНТ към 22 ч. през главния вход, поговори със събралите се граждани и си тръгна", описва Бакалов.

"Освободете периметъра" - разпореждат полицаите, които излизат преди автомобила. "Това е протест!", чува се от демонстрантите. "Махни се с колелото от тука, бе!" - крещи униформен срещу младеж с велосипед и го избутва. След като малко преди това е избутал жена, която му заявява, че няма право да я докосва. Дърпани и избутвани са и протестиращи, които се опитват да доближат колата със здравния министър вътре. Мъж и жена сядат на платното, като униформените бързо се справят и с тази ситуация.

Под скандирания "Мафия!" автомобилът най-сетне се добира до кръстовището при "Орлов мост" и поема по бул. "Цариградско шосе". А полицаите са "наградени" с викове "Браво на вас!", "Боклуци!" и "Еничари!". На пътя им застава младеж, който бива грубо изблъскан, което допълнително издразва демонстрантите и те започват да викат "Мутри сте!".

Полицаите се барикадират при страничния вход, от който е излязъл министърът, правейки жива верига.