"Манчестър Юнайтед" по куриозен начин спечели първа победа във Висшата лига този сезон - 3:2 като гост на "Брайтън". Домакините изравниха за 2:2 в добавеното време. Малко след това - след присъдените 5 допълнителни минути, "червените дяволи" получиха дузпа, с която спечелиха.

Това стана след последния съдийски сигнал на рефера. Хари Магуайър и компания запротестираха бурно и видеоповторенията показаха, че при удар с глава на защитника след корнер секунди по-рано има игра с ръка. Така се стигна до разглеждане на ВАР и присъден наказателен удар.

Неал Мопе откри за "чайките" в 40-ата минута от дузпа. "Юнайтед" имаше късмет да изравни около 180 секунди след това - с автогол на Люис Дънк.

В 55-ата минута Маркъс Рашфорд направи обрата пълен, а това бе и най-красивото отиграване в целия мач - английският национал се разходи из защитата на "Брайтън", като три пъти смени посоката.

След това "Юнайтед" се дръпна в защита и в много ситуации можеше да бъде наказан, но извади рядко срещан късмет. Домакините удариха пет пъти гредите, което е рекорд за един отбор в мач от Висшата лига, поне откогато се прави такава статистика. Хеттрик в това отношение направи Соли Марч. 

Страхотни изяви имаше и вратарят Давид де Хеа. 

Все пак той капитулира в добавеното време, когато оставеният непокрит Марч най-сетне прати топката в мрежата - 2:2. Реферът можеше да сложи край малко след това, но не го направи, а "Юнайтед" тръгна на отчаян щурм. Течеше 98-ата минута (!), когато Магуайър засече топката с глава, избита на голлинията. Край на срещата, обаче Мопе бе докоснал кълбото с ръка след изстрела на бранителя.

Дузпа - Бруно Фернандеш не сбърка за пореден път и "Юнайтед" взе трите точки, макар че игра лошо и днес, и можеше да загуби.