Един от най-великите в историята на американския футбол - Джо Монтана, и съпругата му Дженифър успяха да предотвратят отвличане на 9-месечното си внуче, съобщиха световните агенции, позовавайки се на потвърдена информация на шерифската служба на Лос Анджелис.

Жена, идентифицирана по-късно като Содзай Далзел, влязла в дома на легендата в Малибу, стигнала до стая, в която бебето спяло в леглото си и го взела. Монтана и половинката му обаче усетили и попречили на неканената гостенка да си тръгне с внучето им.

Според официалната информация те приканили Далзел да остави бебето внимателно, "за да не ескалира ситуацията". Тя отказала и тогава Дженифър Монтана изтръгнала детето от ръцете ѝ. След кратка "разправия" жената си тръгнала, но по-късно била задържана от полицията.

Никой не е пострадал. На Содзай Далзел са повдигнати обвинения за влизане с взлом и опит за отвличане. Изяснява се как е успяла да влезе в къщата.

"Благодаря на всички, които ни потърсиха, написа Джо Монтана в туитър. - Плашеща ситуация, но съм благодарен, че всички сме добре. Оценяваме, че уважавате личното ни пространство."

Великият бивш куотърбек Джо Монтана (64 г.) игра в НФЛ за "Сан Франциско Фортинайнърс" и "Канзас Сити Чийфс" през 80-те и до средата на 90-те години. Той изведе "Фортинайнърс" до четири титли на Супербоул, като това беше рекорд до появата на сегашното величие Том Брейди, задминал своя кумир Монтана начело на "Ню Инглънд Пейтриътс".

Joe Cool, както го наричаха заради прословутото му спокойствие и в най-инфарктните моменти, имаше славата на майстор на обратите в последните минути. Изглежда силната му психика и бързи реакции не са го напуснали, вече шеговито отбелязват спортни анализатори в САЩ.