Отборът на "Витоша" (Бистрица) е разпуснат и няма да продължи участието си във Втора лига, съобщи благодетелят Сергей Ташков пред Dsport.bg. Треньорът Костадин Ангелов обяви пред няколко медии, че е напуснал клуба - само шест дни, след като се завърна като старши треньор и изведе "тигрите" в мача с "Локомотив" (Горна Оряховица), загубен с 0:1 у дома.

"Витоша" ще продължи да развива детско-юношеската си школа и да участва в първенствата на БФС. Вероятно ще остави и тима за ветерани, който спечели няколко поредни шампионски титли на България, воден от премиера и таран Бойко Борисов.

На този етап не е ясна съдбата на отборите в Елитните юношески групи до 17 и 19 г. - тези първенвства протичат по формат, близък до стария на "А" група и разходите по тях са големи.

А Втора лига остава без още един отбор, но скоро може и да са повече заради иконимическата криза.

"Витоша" (Бистрица) влезе в Първа лига чрез бараж през лятото на 2017 г., което бе сензация предвид малкия бюджет и скромните възможности на клуба. В първия си сезон в елита остана по чудо, но в следващия - 2018-2019, се представи значително по-добре. Това бе най-силният период на "тигрите", в който край София се заговори за модерно развитие чрез лансиране на собствени юноши в първия отбор и т.н.

През сезон 2019-2020 "Витоша" изпадна директно във Втора лига. Бистричани са създадени през 1958 г. като физкултурно дружество. Десетилетия наред футболният отбор участва в софийската окръжна (или областна) група, а също така във В група.

Бойко Борисов има участия и за мъжкия отбор - в третия ешалон и за Купата на България.