За първи път в историята Саудитска Арабия ще приеме професионален турнир за жени. Спортът е голф, а турнирите всъщност са два - Saudi Ladies International (12-15 ноември) и Saudi Ladies Team International (17-19 ноември).

И двете надпревари са в голф клуба "Ройъл Грийнс" в Джеда. Първата трябваше да се проведе още през март, но беше отменена заради пандемията. Тя е с награден фонд 1 милион долара. За втората парите са 900 000 долара, като в нея отборно ще участват професионалистки и аматьорки в нов формат.

Много от състезателките от световния елит вече посетиха Джеда, опитаха игрището и участваха в рекламни снимки и видеа. Те се изказаха ласкаво за условията.

Англичанката Меган Макларън бе обявила бойкот в началото на годината с аргумента, че не иска да бъде използвана за "измиване на имиджа на Саудитска Арабия". Такива критики отправят също правозащитни организации, активисти, анализатори...

Саудитска Арабия вече домакинства на големи голф турнири, на Формула Е, на мачове (или турнири) за Суперкупите на Испания и Италия, както и на двубоя за световната титла по бокс в тежка категория между Анди Руис и Антъни Джошуа в края на 2019-а. Кралството постоянно кандидатства и за други състезания, строи писта за Формула 1, тенис комплекси, стадиони и т.н.

Наскоро Висшата лига на Англия не позволи на престолонаследника принц Салман да закупи "Нюкасъл" чрез Суверенния си инвестиционен фонд. Той оттегли офертата си, след като чака няколко месеца.