Главният прокурор Иван Гешев досега успяваше да мине "между капките" на народното недоволство, въпреки че продължаващите над 80 дни антиправителствени протести искат и неговата оставка. Днес обаче това се промени, след като демонстранти го пресрещнаха на излизане от сградата на съдебната палата в Хасково.

Срещата бе част от поредицата срещи, които Гешев провежда с магистрати от петте апелативни района на страната. 

Въпреки че обича да държи речи при посещенията си в провинцията, които после биват публикувани в YouTube канала на държавното обвинение, днес той отказа да отговаря на въпроси и на протестиращи, и на чакащите го отпред журналисти.

А пред сградата го посрещна малка, но гласовита група, която скандираше "Оставка!" и "Гешев е позор - оставка и затвор!".

На излизане възрастен господин настойчиво питаше обвинител номер едно кога ще разследва "700-те милиона" на Владислав Горанов. Става въпрос за твърденията на държавата, в лицето на вече бившия министър на финансите Горанов, че е била ощетена със 700 милиона лева от лотарийния бизнес на подсъдимия Васил Божков. Твърденията на "изгнаника" в Дубай са, че е плащал под масата на Горанов и на премиера Бойко Борисов, за да бъде изготвено удобно законодателство, така че лотариите да се ползват с вратичка при облагането. Божков твърди още, показвайки и sms-и с лице, записано в телефона му като Vladi Goranov, че бившият министър, който е принципал на Държавката комисия по хазарта, е оказвал протекции на бизнеса му. Към момента не е ясно какво работи прокуратурата по въпроса.

"Няма да коментирам, благодаря ви. Бях на работно посещение, благодаря ви. Няма да давам изявления, защото това беше работна среща", повтаряще Гешев докато се измъкваше от ситуацията.

И си тръгна.

"Няма очи, няма уши. Има срам. Измъкна се като мишок. Като чист мишок се измъкна" - бе коментарът на възрастния мъж, задал въпросите за милионите.