Културният министър Вежди Рашидов предизвика истински ураган от коментари в социалните мрежи след сутрешното си гостуване в БНТ. След въпросите на водещия имаше време и за такива от зрители. Един от тях попита - какво става с влоговете на Рашидов "от незаконни пари в КТБ", защо иска да прокара закон за КТБ и да спаси собствените си сметки.

Министърът каза, че би подминал този въпрос, но да "отговори на момчето, да знае". След което натърти, че той е първият човек, който си е декларирал парите, преди да стане министър. 

"Това е моето разголване. На (сайта на) Сметната палата. И аз винаги съм бил човек, който си е печелил парите, плащал си е данъците. А те не са незаконни. 

Откраднаха ми ги - ако това ще го успокои. Ако това ще му достави радостта да казва: "хак им е, така им се пада", така им се пада на тях! Аз вече данъци няма да плащам, ще  се чудят откъде ще взимат пенсии примерно от такива като мене, като не плащат. Защото наречените пари данъци влизат в една кофа, където се нарича бюджет. Там се дават за субсидии, за кино, за медицина...

Аз от утре, като всички останали бедни политици, бизнесмени, които са се научили да зануляват приходи и разходи, да - и аз ще ги зануля. Какво става? просто тях ги откраднаха другите - вече и аз ще ги занулявам. Имам да лея бронз, имам куп други..."

Повече за КТБ не желая да говоря.

Аз ви моля шейха на Оман от "Беловодски път" да го каните, да викате неговите петролни магнати, да викате г-н Цацаров, да го питате има ли арестуван. Защото не може най-голямата кражба в света да няма нито един арестуван... Мен не ме питайте. Такива хора ми откраднаха парите. Щастливи ли сте? 

Той изчисли, че българският данъкоплатец ще плати минимум 10 млрд.

"Този, който ме пита, той ще ги плати. Аз ще си зануля... имам много бронз да лея вече." 

Преди това за протестите срещу него той коментира, че не се е притеснил, а би го направил, ако види на протестите сериозни имена. Даде пример с Теодосий Спасов, георги Господинов, Христо Мутафчиев.

После на стената на Господинов във фейсбук се появи следният диалог:

Janina Dragostinova: Министърът на културата обяви по БНТ, че нямало да си плаща данъците вече. Весела държава! И още рече, че ако Georgi Gospodinov му поискал оставката, щял да се замисли. Господинов, топката е в теб. Ритай и ако може гол да е!

Georgi Gospodinov: Току що се връщам от среща и четене в село Житница с едни много истински хора и научавам. Разбира се, че не зависи от мен, но моето мнение - да, мисля, че трябва нов човек да поеме Министерство на културата, по-скоро експерт, като Мартин Иванов от служебния кабинет. Това е личното ми мнение. (да уточня, аз самият съм отказал през този юли, и пак бих отказал, да няма спекулации:) И не е ли несериозно по такъв начин да се поставят нещата?"