ЦСКА-София замина за Базел, където утре вечер играе срещу местния отбор в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Победителят отново се решава в една среща. Загубилият приключва участието си в турнира.

С "червените" замина и капитанът Петър Занев, но най-вероятно няма да играе, след като наскоро се възстанови от коронавируса. Ще окаже само морална подкрепа на съотборниците си. С тима пътуват и неколцина славни ветерани: Димитър Якимов, Димитър Пенев, Петър Жеков, Георги Велинов...

"Чакаме този мач от много време, рече треньорът Стамен Белчев на летище "София". - "Базел" е фаворит, но имаме шансове и те са големи, все пак се играе само един мач. Не искам да говоря в проценти. Всичко е възможно. Състоянието на футболистите е добро. Иван Турицов е контузен и със сигурност пропуска двубоя, както и Петър Занев - по всяка вероятност.

"Базел" е много добър, солиден противник. Не трябва да се заблуждаваме, че е слаб, ако такова нещо пише някъде. Но когато няма публика, шансовете са изравнени, нищо не ме притеснява."

Пред журналистите застана и защитникът Валентин Антов:

"Много сериозен съперник, направихме им анализ. Изучихме добрите им страни, знаем си и нашите и ще ги използваме, за да можем да влезем в групите. Трябва да сме дисциплинирани срещу един утвърден отбор в Европа. Не бива да допускаме лесни грешки, трябва да опазим мрежата си суха и да вкараме гол.

Емоциите са големи, ще дадем всичко, за да спечелим."

Двубоят е от 21:30 часа наше време.