"Лудогорец" за 4-та поредна година е в групите на Лига Европа след победа с 2:0 в плейофа над шампиона на Беларус "Динамо" (Брест). Двама футболисти от скамейката вкараха попаденията и осребриха превъзходството на "орлите".

А общият резултат между България и Беларус е 2:0, преди два кръга ЦСКА-София, който също влезе в групите след страхотна победа над "Базел", се справи с "БАТЕ Борисов".

Привлеченият наскоро Елвис Ману реализира в 73-тата минута след хубава атака на "орлите" и поредна асистенция на Доминик Янков. В 79-ата Ихиньо Марин също оправда влизането си от скамейката - 2:0.

"Динамо" пропусна добра възможност в началото на срещата. Следващите минути бяха равностойни. В 30-ата Баджи шутира, а Игнатович улови без проблеми, тъй като ударът бе слаб.

Пет минути по-късно "Лудогорец" можеше да открие резултата, при това на два пъти в една атака. Първо Текпетей проби отдясно и шутира, но Игнатович изби. При добавката Клаудиу Кешеру се подхлъзна, което му попречи да опъне мрежата.

След почивката стана по-интересно. Кешеру пропусна в 55-ата - на два пъти, първо при изстрел, а след това и от последвалия корнер - с глава. В 70-ата обаче и "орлите" извадиха късмет. Кечериди нацели гредата с глава, а добавката на Кики не попадна в целта.

 

След което настъпи развръзката. Българският шампион гросмайсторски спечели мача, изчаквайки търпеливо своите моменти. Добрата скамейка помогна, а и по-високата класа в крайна сметка. "Зелените" имат по-голям опит и повече игрови аргументи от "Динамо" и това пролича. Все още не доминират както преди, но изпълниха целта си.

Жребият е в петък. Заради по-високия си коефициент "Лудогорец" е във втора урна, а ЦСКА-София - в четвърта.