Няколкостотин привърженици на ЦСКА-София посрещнаха любимия си отбор на Терминал 1 на летище "София" след снощния триумф в плейофа на Лига Европа срещу "Базел" - 3:1. Тимът пристигна в късния следобед в чартърен полет от Швейцария, а настроението в "червените" редици е приповдигнато така, както не е било в последните години.

Феновете започнаха отрано да се стичат на стария терминал. Първи от изхода излязоха ветераните, начело с Димитър Пенев, Петър Жеков и Георги Велинов. Те обраха първите аплодисменти и песни, а имаше и димки.

Малко след това се появи и отборът, воден от треньора Стамен Белчев. Играчите и треньорското ръководство няколко минути погледаха шоуто пред тях, а чужденците явно останаха доста впечатлени - направиха клипове на телефоните си. Тимът попя с привържениците.

След няколко минути "червените" се качиха в очакващия ги автобус, потеглил отново с аплодисменти и клаксон от страна на шофьора.

Преди това Белчев и капитанът Валентин Антов изразиха щастието си пред журналисти. Те са респектирани от "Рома" и шампионите на Румъния и Швейцария, съответно "ЧФР Клуж" и "Йънг Бойс", но не смятат групата за непреодолима, отделно от това са по-уверени като отбор. 

"Ръководството, треньорският щаб и футболистите на "Лудогорец" честитят класирането на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа. Желаем успех на армейците в предстоящите двубои от европейския клубен турнир."

Такова съобщение е поместено в официалния сайт на "Лудогорец". Засега липсва обратната честитка от стадион "Българска армия". И двата отбора попаднаха в групите на евротурнира. "Лудогорец" изтегли "Тотнъм", австрийския ЛАСК и "Антверп".

Любопитно е, че в съобщението клубът, към който е отправено посланието, е посочен като ЦСКА, а в следващото изречение личи и пожелание към "армейците". Доскоро "Лудогорец" не признаваше ЦСКА-София за ЦСКА, публична тайна са и добрите взаимоотношения на "орлите" с ЦСКА 1948.

А така бе снощи в Борисовата градина по време на мача с "Базел". Снимка БТА

Двата клуба - люти съперници в българския футбол, често се "ритат по кокалчетата" с изявления и реплики, а мачовете почти не минават без напрежение. Дори след последния мениджърът Стойчо Стоилов атакува словесно шампионите.

На терена обаче двата отбора поднесоха спектакъл за 2:2, а този път мина без провокации и грозни сцени.