Мачът между "Ювентус" и "Наполи" от Серия А не се игра, тъй като тимът на гостите не пристигна в Торино заради регистрирани случаи на коронавируса и карантина. Шампионите очакват служебна победа с 3:0, тъй като двубоят не беше отложен.

"Юве" се яви навреме за двубоя и чака 45 минути заедно със съдиите и останалите длъжностни лица. 

"Наполи" реши да не пътува заради два случая на COVID-19, регистрирани през седмицата. Тимът се оправда, че местните здравни власти го поставили под карантина.

Това обаче противоречи на протокола, въведен от министерствата на здравеопазването и спорта на Италия и футболната федерация. Според него при такъв малък брой заразени в един тим, те биват изолирани, а на останалите се правят нови тестове. Ако са отрицателни, няма пречка отборът да се яви на мач и той да се играе.

На това се уповава "Ювентус". Представители на клуба, начело с президента Андреа Аниели, дадоха брифинг след изтичането на предвидените в правилниците 45 минути.

Вече доста мачове от началото на пандемията през миналия и настоящия стадион са преминали при тези обстоятелства - с открити неколцина инфектирани в един или двата състава. Отбор може да поиска отлагане на двубой, ако има 10 или повече заразени.

"Ювентус" е изолиран в базата си, след като двама служители на клуба дадоха положителни проби. Въпреки това - отново според протокола, "Старата госпожа" вчера цял ден се готвеше за мача.

В Италия се обсъжда спиране на първенството заради зачестилите случаи на COVID-19 в страната и в часност във футбола.