Трансферът на нападателя Али Соу от ЦСКА-София във френския "Дижон" пропадна в последния момент заради технически проблем, информира сайтът le10sport.com. По-късно самият футболист потвърди в Инстаграм, че остава на "Българска армия".

"Червените" се бяха споразумели с клуба от Лига 1 за около 3-4 милиона евро (според различни източници във Франция) с бонусите, което е доста добра трансферна цена, но гамбиецът остава при тях поне до зимата. Летният трансферен период затвори миналата нощ - тази година той бе удължен заради пандемията.

Според le10sport.com "Дижон" не е успял да регистрира навреме играча в системата на френския футбол. Това е станало в 00:04 часа след полунощ на 6 октомври - четири минути след затваряне на прозореца. Отказан е компромис. А опититите за въвеждане на данните на острието са започнали преди това.

А Соу дори позира с екипа на "Дижон" - снощи такива снимки се появиха в социалните мрежи. Той не игра срещу "Етър" в неделя, тъй като по това време клубовете финализираха преговорите.

Снощи ЦСКА-София обяви, че е взел под наем двама футболисти на "Уотфорд" - нападателите Джером Синклер и Адалберто Пенярена Маестре.

"Имах оферти от европейски клубове, включително от "Дижон". Но сърцето ми е червено и реших да остана в ЦСКА, където е моето семейство. Винаги съм готов, когато ЦСКА се нуждае от мен. Само ЦСКА", гласи последният пост на Али Соу в инстаграм.

Соу е във Франция, предстои да се завърне в България.