"Лудогорец" потвърди снощната новина, хвърлила в най-разнообразни емоции футболна България - привличането на Кирил Десподов под наем от "Каляри". Националът и футболист № 1 на България за 2018 г. е преотстъпен до края на сезона с опция за откупуване след това.

Десподов е юноша на "Литекс" и бивш ас на ЦСКА-София, като минаваше за приближен на боса на "червените" Гриша Ганчев. От снощи феновете на клуба са бесни на доскорошния си любимец и заливат социалните мрежи с "благословии" по негов адрес и припомняне как се е вричал във вярност на ЦСКА.

Шампионите твърдят, че са се "преборили с няколко именити клуба в Европа" за Кирил Десподов.

Нападателят снощи е парафирал личния си контракт с "Лудогорец", след което е останал в лагера на националния отбор за мача с Унгария в четвъртък. Ще бъде представен в Разград след паузата. Десподов се присъединява към друг юноша на "Литекс", играч на ЦСКА-София и близък на Ганчев (и семейно) - Антон Недялков.

Защитникът се озова в "Лудогорец" през лятото на 2018 г., след като месеци преди това беше продаден от "Далас" в Мейджър лигата на САЩ. Сектор "Г" го обяви за "персона нон грата" - нещо, което вече е факт и за Десподов.

В официалната информация за Кирил Десподов, озаглавена като "трансферен удар", "Лудогорец" казва следното:

 

Лудогорец с трансферен удар Лудогорец направи поредния си трансферен удар. Деветкратният шампион на България се пребори...

Публикувахте от PFC Ludogorets 1945 в Вторник, 6 октомври 2020 г.

 

Роденият в Кресна 23-годишен играч е седмото ново попълнение в "Гнездо на орли" този трансферен период. "Лудогорец" взе Алекс Сантана (атакуващ халф), Бернард Текпетей (крило), Ихинио Марин (централен нападател), Елвис Ману (външен халф и нападател), Оливие Вердон (централен защитник, под наем) и Жосуе Са (централен защитник).

Трансферният прозорец приключи миналата нощ.