Тримата загинали при тежката катастрофа тази сутрин до турската граница са шофьорът и двама пътници от микробус, който се е ударил в спрял ТИР. Жертвите са мъже, на възраст 53, 59 и 70 години. 16 са ранени при инцидента, който стана край Лесово.

Сигналът за сблъсъка между тир и пътнически бус е получен малко преди 6 часа тази сутрин. Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково.

Установено е, че тежкотоварният автомобил е с украинска регистрация, а бусът - със сливенска. Той е пътувал към Турция - хората са потеглили от Сливен и отивали на пазар.

От снимките е видно, че микробусът се е ударил в спрелия тежкотоварен камион на около 3 км преди граничния пункт с Турция.

В буса са пътували общо 19 души с шофьора. Всички са от Сливенско и Ямболско. 11 от пострадалите са хоспитализирани в болницата в Ямбол, а 5 са пуснати за домашно лечение, каза министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, който отиде на място.

Наблизо до инцидента е ГКПП Лесово-Хамзабейли

Има хора в много тежко състояние, които ще бъдат транспортирани в София. Това са две жени с тежки фрактури на таза, те ще бъдат транспортирани с хеликоптер до столичната болница „Пирогов“, уточни д-р Ангелов. Трима от пострадалите са в реанимацията на ямболската болница, сред тях е и 17- годишно момиче.

Снимки БТА

Ст. инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция беше категоричен:

"Недостатъчният контрол на водача на микробуса, който е и един от загиналите, е довел до пътния инцидент“, обяви той.

Прокуратурата по-късно обвини шофьорът на ТИР-а в смърт по непредпазливост, в който се е ударил бусът - той е бил заспал. Водачът е задържан.

Според Нова тв на място се виждат около 30 м спирачен път.

Водачите на леките автомобили изчакват на място, а тежкотоварните камиони се пренасочват към граничния пункт "Капитан Андреево".

Ето и съобщението на МВР:

Временно е ограничено движението и двете посоки на път I-7 между Елхово и Лесово

Причината е тежък пътен инцидент

Сигнал за катастрофата между тир и пътнически бус е получен малко преди 6 часа тази сутрин. Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково. По първоначални данни има тежко пострадали хора. Установено е, че  тежкотоварният  автомобил е с украинска регистрация, а  бусът със сливенска регистрация, пътуващ за Турция.

Движението е ограничено в двете посоки. Водачите изчакват на място. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика. Апелът за водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.