Рафаел Надал не си дава трона в Откритото първенство на Франция, а дори най-големият му съперник Новак Джокович бе много далеч от Краля на клея - 6:0, 6:2, 7:5 на финала.

Това е 13-а титла за Рафа на "Ролан Гарос", победа №100 там и 20-и триумф в турнирите от Големия шлем. С последното той се изравнява с Роджър Федерер. Продължава да е непобеден на финали на френския шампионат.

Тази снимка казва всичко.

Новак Джокович беше равностоен само в третия сет. В дните преди двубоя хора от щаба му изговориха куп закани, но, както заяви самият Ноле в петък, "най-трудното в този спорт е Рафа да бъде победен на "Ролан Гарос". Доказателството не закъсня.

Няма много какво да се каже за първите два сета. От 40:15 за Жокера на неговия сервис в самото начало, шампионът взе гейма и бързо затвърди. И така още два пъти в частта. Неочаквано за всички се стигна до "геврек". На финал между първия и втория в света.

Сърбинът прекъсна серията във втория сет, когато с много мъка взе подаването си за 1:0. И толкова. Стигна се до нов рейд на Матадора - 5:1. Джокович го прекъсна, но колкото да загуби и този сет с огромен пасив.

В третия нещата се промениха и най-после гледахме тенис като за битка между двама от тримата велики на нашето време. 

Надал отново стигна до пробив - 3:2. Този път стабилизиралият играта и увереността си Новак отвърна - 3:3, първи брейк за него днес. Последваха две размени, довели сета до 5:5. Джокович се оживи, започна да реагира и приканя в типичния си стил публиката да го аплодира.

В 11-ия гейм Краля показа, че контролира положенията, а след две точки, при които отсъжданията бяха за аут, Ноле отново загуби на началния си удар. Развръзката не закъсня много - 7:5 и 3:0. Шампионски път без загубен сет за испанеца на "Ролан Гарос 2020".

Новак Джокович за четвърти път загуби финал в Париж, в три от случаите - срещу Рафа. Той се размина с шанса да стане първият тенисист в Откритата ера, триумфирал поне по два пъти в надпреварите от "Гранд слам".