Националите записаха втора загуба от три мача в турнира Лига на нациите  - 0:2 като гости на Финландия в гр. 4 на Дивизия В. Селекцията ни има само една точка и е на последно място в карето.

Уелс води със 7 т., Финландия е с 6, а Ирландия има 2. В сряда приемаме "драконите", водени от Райън Гигс. По-рано днес те направиха 0:0 на терена на ирландците, срещу които бе записан активът ни до момента - 1:1 в София миналия месец.

Преди броени дни България загуби от Унгария с 1:3 в бараж за Европейското и се прости с надеждите за класиране. И днес в Хелзинки проличаха същите слабости, водещи до лошите резултати на отбора - грешки в дефанзивен план, липса на добра организация в играта и на компактност, неумение да се реализират положения, загуба на концентрация...

Тимът ни започна прилично, поне не допускаше вратарят Мартин Луков да бъде атакуван опасно. Все пак той се намеси в 15-ата при удар на Робърт Тейлър. Малко след това стражът на "Локомотив" (Пловдив) отрази голов удар на Теемо Пуки. Извади и късмет, тъй като пред него имаше играч на "суоме".

Последва възможност за Кирил Десподов, но новата звезда на "Лудогорец" не се възползва. В 38-ата острието пробва още веднъж при технично изпълнение, а блестяща намеса имаше вратарят Храдеки.

След почивката България заигра агресивно и имаше добри ситуации за 1:0 - с удар на Димитър Илиев, ситуация, при която едва не се стигна до автогол, акция на Георги Йомов...

И вместо нашите да открият резултата, те допуснаха гол, при това много "лек" - Робърт Тейлър отбеляза в 52-ата при лошо построена защита. 

Двубоят продължи равностойно. В 67-ата влезлият като смяна Йенсен бе оставен като на парад да се разходи из нашия тил, а за капак и Луков не се намеси добре - 2:0.

Макар и вяло, до края "лъвовете" опитаха да отвърнат, но пролича липсата на лидери, хъс и отново - реализаторски способности.

Така България за първи път загуби от Финландия в официален мач.