Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа и претендента на IBF Кубрат Пулев е договорен за 12 декември в Лондон, съобщи официалният сайт на Кобрата.

Двете страни са подписали контракта. Залата не се споменава, но най-вероятно става въпрос за "O2 арена", в която почти сигурно няма да присъства публика.

Двубоят трябваше да се играе през юни, но бе отложен за неопределено време заради пандемията. Мениджърът на Джошуа и промоутър Еди Хърн се надяваше да има зрители, но наскоро британското правителство оттегли намеренията си дори частично да отвори стадионите и залите.

Пулев ще оспорва трите титли на британеца - на IBF, WBA и WBO. Двамата имаха насрочен мач през есента на 2017 г., но той пропадна заради мускулна контузия на българина.

Междувременно другият голям мач в тежка категория - между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър, поне на този етап пропада. Британецът се отказа, недоволен - по думите му, от постоянното изместване на датата във времето от страна на щаба на американеца.

Това трябваше да е трилогия, завършена на 19 декември в Лас Вегас. В края на 2018 г. двамата завършиха наравно. В началото на настоящата Фюри би Уайлдър с технически нокаут и му отне единствената титла - на WBC. Пред сайта Athletic.com той заявява, че съперникът ум искал да отложи боя им за началото на 2021 г. 

Циганския крал заяви, че насочва внимание към мегасблъсък с Джошуа идната година. Писнало му от поведението на Уайлдър.

Пред лятото двамата с Антъни Джошуа се споразумяха "по принцип" за две срещи, като първата да е през 2021 г. Първата от тях трябва да се окаже обединителна за всички шампионски колани, стига до доготава двамата да ги притежават.