ЦСКА-София ще може да разчита на до около 14 хиляди зрители за домакинските си мачове от Лига Европа, става ясно от заповед на министъра на здравоепозването проф. Костадин Ангелов.

Това е 30 процента от капацитета на стадион "Васил Левски", на който ще домакинстват "червените". Първият двубой е идния четвъртък срещу румънския шампион ЧФР "Клуж". На 26 ноември ЦСКА-София приема "Йънг Бойс", а на 10 декември завършва в груповата фаза срещу "Рома".

В заповедта се казва, че зрителите трябва да сядат през две седалки и поне 1,5 метра едни от други. За това трябва да следят организаторите и българските власти, а е сигурно, че и наблюдателите на УЕФА ще го правят. Феновете трябва да са с маски, а на входовете ще се мери температурата им.

Преди броени дни УЕФА обяви, че на всичките мачове в календара й могат да присъстват зрители, заемащи до 30 процента от местата на стадионите, стига това да не противоречи на местните законодателни мерки срещу коронавируса. Така Ангелов разреши първо 20% на мачовете на националния отбор срещу Унгария (1:3) и Уелс тази вечер.

За домакинствата на "Лудогорец" обаче остават изискванията, спуснати за двубоите от българското първенство и за Купата - до 1000 души в сектор. Причината е, че стадионът в Разград е по-малък. "Орлите" излизат срещу "Антверп" на 22 октомври, сблъсъкът с "Тотнъм" у дома е на 5 ноември, а на 10 декември на "Хювефарма арена" идва австрийският ЛАСК.

Няма да се допускат запалянковци на гостуващия отбор.