Един човек е бил убит тази сутрин в Азербайджан при обстрел на Тертерски район, в непосредствена близост до Нагорни Карабах, от страна на Армения. Това съобщи Хикмет Хаджиев, помощник на азербайджанския президент Илхам Алиев, цитиран от ТАСС и БТА.

Осем цивилни са ранени при избухване на снаряд в двора на местно средно училище. Сред пострадалите има хора от снимачна група на азербайджанската държавна телевизия.

Азербайджан спазва хуманитарното примирие, "но в случай на ракетни удари от арменска територия по военни и граждански обекти, по мирни жители на страната, Баку си запазва правото да унищожава легитимни военни цели на арменската страна", предупреди Хаджиев.

Азербайджанското министерство на отбраната заяви днес, че негови сили са нанесли удар по две ракетни установки в Армения, използвани според него за стрелба по зони с цивилно население в Нагорнокарабахския конфликт, предаде Франс прес.

Арменското министерство на отбраната потвърди, че са засегнати райони на територията на страната, но отрече арменски сили да са стреляли по Азербайджан. Ереван "си запазва правото да стреля по всеки инфраструктурен обект или военно оборудване на азербайджанска територия".