Американският президент Доналд Тръмп ще участва утре вечер в дискусия с избиратели по телевизия Ен Би Си, а в същото време неговият съперник Джо Байдън ще направи същото по телевизия Ей Би Си, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Двамата кандидати за президент на САЩ трябваше утре да се изправят един срещу друг на втори предизборен дебат, но той в крайна сметка беше отложен, заради несъгласието на Тръмп да участва във "виртуален дебат" със съперника си, предложен от комисията за дебатите.

Президентът Тръмп ще говори с избирателите на открито, пред Музея по изкуствата "Перес" в Маями, съобщи днес Ен Би Си, цитирана от Асошиейтед прес.

Джо Байдън ще участва в телевизионна дискусия на Ей Би Си във Филаделфия.

Доналд Тръмп и водещият ще спазват социална дистанция, а участниците в дискусията, които ще задават въпроси, ще носят маски, уточнява Ен Би Си.

От обявяването в началото на октомври, че американският президент е дал положителна проба за коронавирус, предизборният щаб на Джо Байдън публикува всеки ден резултатите на кандидата си за президент от тестове за COVID-19. Досега те са все отрицателни.

Ен Би Си заяви, че разполага с медицински заключения на водещи здравни експерти, потвърждаващи с голяма степен на сигурност, че Тръмп "не разпространява заразния вирус".