Националният ни отбор загуби от Уелс с 0:1 в мач от група 4 на Дивизия В в Лигата на нациите и заема последното място с актив от 1 т. "Драконите", лишени от половин отбор, начело със звездите Гарет Бейл и Аарън Рамзи, стигнаха до ценен за тях успех на ст. "Васил Левски" в 85-ата минута с красиво попадение на резервата Джонатан Уилямс.

Това е четвърто поредно поражение за селекцията ни - три в Лигата на нациите и едно в баража за Европейското срещу Унгария. Три са само през последните седем дни при голова разлика 1:6. Серията започна с 0:1 в Кардиф през миналия месец, когато тимът на Райън Гигс отново спечели с точен удар в края. 

Българският отбор игра слабо, не създаде нито една чиста голова възможност. Завърши без точен изстрел във вратата на опонента си. В края на срещата погледна по-смело и решително към вратата на съперника, но точно тогава бе посечен. В интерес на истината обаче Уелс имаше шанс да поведе доста по-рано - в 74-тата, но Матондо изтърва от чиста позиция.

Преди почивката и двата отбора не стигнаха до нито една 100-процентова възможност да отбележат. Гостите застрашиха вратата ни след два ъглови удара, а българите и толкова не направиха. 

Темпото бе много ниско, почти приспивно.

През втората част не настъпи кой знае каква промяна. Не и такава, която да доведе до резултат. "Лъвовете" се посъбудиха и показаха повече амбиция в атака, но отново не им стигна последният удар или пас.

Николай Михайлов, който се завърна в националния, отрази два удара отдалеч. В атаките на българите бяха замесени Кирил Десподов, Георги Йомов и Тодор Неделев, но взаимодействието между тях в завършващата фаза не бе добро.

Двубоят бе на ниско ниво, но младият тим на "драконите" стигна до желания резултат, а нашият състав показа, че е напълно демотивиран, загубил увереност (доколкото я е имал през последните години) и хъс.

България ще завърши мъчителното си участие в турнира тази година идния месец, когато гостува на Ирландия и приема Финландия. Уелс води с 10 т., следват Финландия - 9 т., Ирландия - 2 т., България - 1 т.