ЦСКА-София и "Берое" направиха хубав и оспорван мач и завършиха 1:1 на стадион "Българска армия" от 9-ия кръг на Първа лига, започнал много интересно днес след паузата за националните отбори.

"Червените" вече пет поредни двубоя са без победа в шампионата, но вече гледат към четвъртък, когато на "Васил Левски" приемат румънският първенец ЧФР "Клуж" в първия кръг от груповата фаза на Лига Европа.

Тази вечер двата съперника размениха по един гол малко след почивката, а в останалото време опитваха да се надиграват, макар и без попадения. Победата можеше да отиде и в двете посоки, но "червените" имаха повече и по-чисти положения.

Две ситуации пред вратите имаше още в първите минути. Те продължиха, като "Берое" ясно показа, че е в столицата не да се брани сляпо.

В 48-ата минута гостита изплетоха хубава атака и Макута откри. "Червените" отвърнаха бързо - чрез Валентин Антов, който изравни в 54-ата.

В следващите минути ЦСКА-София заигра по-добре от своя съперник и подложи на обстрел вратаря Християн Василев. Шанс да отбележи имаше Али Соу, но не се възползва. Греъм Кери също пробва късмета си с шут отдалеч.

Преди двубоя Петър Жеков бе награден от ЦСКА-София по случай 76-ия си рожден ден.

По-рано днес "Царско село" поднесе изненада с 1:1 на терена на "Лудогорец", но "червените" и старозагорци не се възползваха. "Берое" е трети на 3 т. от лидера "Локомотив" (мач по-малко), а ЦСКА-София четвърти - на четири.