Жители на столичния квартал "Горубляне" излязоха и днес на протест с искане за инфраструктурни промени.

Акцията започна в 16:00 часа на кръстовището на бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Павел Красов“. Към 16:15 ч. хората блокираха движението и в двете посоки при разклона за квартал "Дружба " и квартал "Горубляне", съобщи БНР.

Полицията пренасочва автомобилите по обходни маршрути. Протестиращите пропускат линейките и автомобилите на градския транспорт. 

Очакванията са ключовото кръстовище да остане блокирано до 18.00 часа, след което хората направят шествие по "Цариградско шосе" до площад "Независимост", където за 19.00 часа е насрочен 102-рия пореден антиправителствен протест в столицата.

По-рано организаторите обявиха, че намеренията им са да спират преминаването на автомобили по "Цариградско шосе" всяка неделя.

Част от исканията на протестиращите от Горубляне включват изграждането на велоалея и тротоар по протежението на булевард "Самоковско шосе" до Южната дъга на Околовръстния път и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова и добави, че намеренията им са да блокират булевард "Цариградско шосе". Исканията не са нови, жителите на квартала периодично излизат на протест за по-добра инфраструктура.

"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание - правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър", заяви Тарабанова.