- Г-н Каракачанов, оставка! Оставка! Кога ще подадете оставка? Вие и вашето правителство на Борисов сте срам за България. Само разпродавате България, грабите, крадете. Не ви ли е срам. Стига с тези помпозни обещания и лъжи. Време е да си подадете оставката. Народът не ви иска. 

- Кой народ, ти ли си народът?

- Аз съм народът, да. Аз лично не ви искам.

- Ти може да не искаш и майка ти. Това е твоя работа.

- Вие сте срам за българската армия, знаете ли го това.

- Срам си ти!

Този диалог се разви днес между вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и антиправителствен демонстрант. Видео от него е публикувано във фейсбук профила на Отровното трио.

Каракачанов участва днес в тържествения ритуал в чест на Деня на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната битка на Парашутната дружина на височината Стражин. Церемонията се състоя пред паметника на героите-парашутисти на площад „Народно събрание” в присъствието на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, представители на военно-патриотични организации и граждани. 

Малко след церемонията той даде брифинг пред медиите относно проект за бронираните машини за нуждите на армията и именно в този момент протестиращият се обръща към него.

Иначе министърът съобщи, че е одобрен е предстои да се реализира проект за бронирани машини на Специалните сили. Проектът е на стойност около 50 млн. лева и предвижда закупуването на около 150 машини с различно предназначение.

"Машините ще се правят в България, защото моята политика винаги е била – онова, което може да се изработва у нас – да се изработва у нас, което може да поддържа в България – да се прави тук", добави Каракачанов, цитиран от пресцентъра на МО.

Командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев припомни, че през настоящата и през предходната година са реализирани няколко големи и по-малки проекти, с които на Специалните сили е закупено лично оборудване, прибори за нощно виждане, прибори за стрелба, а в момента на полигон Црънча се изграждат качествено нови казарми, както и цялата съпътстваща инфраструктура.