Отровното трио покани на работна среща основните извънпарламентарни сили, с цел създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. това съобщиха от гражданската протестна група. Пред Клуб Z адвокат Николай Хаджигенов посочи, че са отправнеи покани единствено към Демократична България, "Изправи се.БГ" на Мая Манолова и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. 

"Ще се опитаме до края на тази седмица или началото на следващата да направим срещата. Зависи от това как се организират самите поканени политически коалиции и партии", добави Хаджигенов. 

Мотивите за поканата са масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това основно конституционно право, посочват от Отровното трио.

И добавят, че след изработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, те ще бъдат оповестени публично, за да може всеки български гражданин да се информира или да се включи в защита на свободните честни избори в България.