Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев се надява в четвъртък отборът му да изглежда по начина, по който е бил срещу "БАТЕ Борисов" (2:0) и "Базел" (3:1) в елиминациите за груповата фаза на Лига Европа. А не както с "Берое" (1:1) в Първа лига.

"Червените" приемат румънския шампион ЧФР "Клуж" от 19:55 часа на ст. "Васил Левски" в първия си мач от гр. А. Пуснатите в продажба близо 13 хиляди билета са почти разпродадени.

„Надявам се да изглеждаме по начина, по който изглеждахме срещу "БАТЕ Борисов" и "Базел" - да бъдем дисциплинирани и компактни, да се опитаме да използваме нашите силни страни и да се възползваме от слабите страни на противника, рече Белчев на брифинг по случай определянето на ЦСКА-София за Отбор на месеца в анкетата на "Пресклуб България". - Трябва да изглеждаме по различен начин от мача с "Берое". За пример трябва да ни бъдат двата двубоя, които изиграхме отговорно."

ЦСКА-София ще е без защитника Пламен Гълъбов, който се възстановява от счупено ребро. Иван Турицов вече тренира с останалите, но още не е готов за издържи 90 минути. Юнус Санкаре ще премине утре фитнес тест, за да се прецени дали може да облече екипа, но по-вероятно ще е напълно готов.

"Разбира се, че ме притесняват, всеки един резултат, който не е добър ме притеснява, нормално е, каза Белчев по повод петте поредни мача без победа във вътрешния шампионат. - Дали пропускаме положения, дали не сме концентрирани в защита, вината е на целия отбор, но при всички положения ме притесняват тези резултати, предвид целите ни.“

Хасковлията добави, че въпреки сгъстения цикъл ЦСКА-София ще се бори и на трите фронта - Първа лига, Купата и Лига Европа. Не смята, че играчите му подценяват първенството. Не търси причини и в натоварения график. След като тимът се бори до последните минути, значи е подготвен физически.

Той коментира "Клуж" така:

„Солиден отбор, в последните години много често играе в групите на Лига Европа и Шампионска лига. Силните им страни са скоростта в предни позиции, имат много добри изпълнители на статични положения и ако им оставим големи пространства между нас, със сигурност ще имаме неприятности“.

„Групата е много тежка, фаворит е "Рома", но тимовете на "Клуж" и "Йънг Бойс" са много солидни и балансирани отбори. Ние си имаме своите шансове. Ще се опитаме да покажем едно добро лице и ако има възможност, да излезем от групата. Разбира се, в Лига Европа няма слаби, това важи и за нас. Съперниците са тежки, но защо да не тръгнем с една хубава победа и след това можем да мечтаем."

"Няма нищо притесненително, трябва да се опитаме с нашата игра противникът да се съобразява с нас.“

Капитанът Валентин Антов пък демонстрира, че ЦСКА-София добре е разузнал най-силния в последните години румънски тим:

„Като цяло мисля, че знаем горе-долу какъв ще им бъде съставът. Националът Бурка ще играе като ляв централен защитник, другите трима са сигурни. В средата продаденият Бурдеану ще доведе до ротация и най-вероятно Джокович ще играе пред защитата. Днес запознахме футболистите с една част от играта им, утре с друга. В предни позиции Рондон, Чипчиу и централният им нападател от Хърватия Дебелио ще са налице."