"Левски" допусна да губи в резултата срещу аматьорския треторазреден тим "Партизан" (Червен бряг), но все пак спечели с 4:1 и продължава на осминафиналите за Купата на България.

Гостуването на "сините" в града от Северна България се превърна в празник, а близо 2000 зрители на стадиона видяха пет гола и това, че местният "Партизан" мъжки опита да се противопостави на закъсалия тази година гранд.

Някогашният талант и играещ треньор на "червено-белите" Любомир Иванов откри в 34-ата, но мечтите на тима му продължиха около 120 секунди. Валери Божинов изравни, а в 42-ата Здравко Димитров със страхотно изпълнение направи 2:1.

След малко повече от час игра Петьо Петков си вкара автогол, а в 84-ата младокът Мартин Петков оформи крайния резултат.

Развоят през първото полувреме, както и действията на тима му, принудиха собственика на "Левски" Наско Сираков да влезе в съблекалнята на почивката и да повиши тон. Легендата тръгна на обиколка из България, за да промотира новите членски карти на клуба.

Съперниците размениха по една греда след почивката - на дебютанта за гостите Георги Александров и на Иванов от свободен удар за домакините. "Левски" можеше да вкара и още голове, но и "Партизан" атакуваше, макар че логично отпадна физически след почивката.

В средващите седмици "Сините" ги чакат тежки тестове срещу най-добрите отбори в България - започва се срещу "Черно море" през уикенда, следват битки с "Лудогорец", "Локовотив" (Пловдив), ЦСКА-София и "Берое".

А "Берое" участва в трилъра на кръга за Купата - срещу "Пирин" (Благоевград), 4:3 за старозагорци на терена на "орлетата". До последните минути те се справяха отлично и водеха с 3:1 след хеттрик на Преслав Йорданов (5-ата, 45-ата и 66-ата). 

"Беройци" се вдигнаха на късен обрат и успяха. Алиун Фал набързо изравни в 81-ата и 84-ата и измъкна радостта на благоевградчани. В добавеното време Макута от дузпа направи невъзможния обрат - възможен. Негов бе и голът за 1:1 в 40-ата.

Гостите получиха още една дузпа - първо в началото на второто полувреме, когато Иван Минчев пропусна.

Други резултати от вчера и днес: 

"Кариана" (Ерден) - "Царско село" 0:1, "Янтра" (Габрово) - "Черно море" 1:6, "Извор" - "Монтана" 1:2, "Дреновец" - ЦСКА 1948 0:6, "Севлиево" - "Славия" 1:5.