105-ия ден от антиправителствените протести, с които се иска оставката и на главния прокурор Иван Гешев, минава под мотото "маски".

Демонстрация срещу първоначалните намерения на здравните власти да въведат маски на открито при всякакви обстоятелства затвори "Орлов мост". Гражданите изгориха маските си и после се заканиха да занесат отпадъците пред здравното министерство. Въпреки че по същото време излезе заповед на министър Костадин Ангелов, с която се въвеждат задължителните маски само при струване на много хора на едно място, когато няма възможност за осигуряване на дистанция от метър и половина между тях. Гражданите обаче поставиха под съмнение адекватността на това да се носят маски на открито, а в заведенията не.

От Отровното трио пък използваха "маската" като акцент, за да заявят, че "няма да ни запушат устите". И взеха повод от депозираната от директора на БНР Андон Балтаков оставка - защото подготвените изменения в Закона за радиото и телевизията не отговарят на предварително договореното. Балтаков поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради това - тъй като в МК заседаваше работната група по проекта и МК го внася са разглеждане в Министерския съвет.

"Маските не са предназначени да запушат устите ни. Има хора, които са склонни да дадат свобода на словото, но властта иска да запуши устите им", защити Арман Бабикян позицията на директора на радиото.