"Шахтьор" (Донецк) записа историческа победа над "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига - 3:2, при това на терена в базата на колоса. Успехът е още по-впечатляващ, тъй като украинският тим бе лишен от 13 футболисти от първия и втория си тим - всичките заразени с коронавируса.

Въпреки това съставеният предимно от младоци тим на "Шахтьор" поведе с 3:0 на ст. "Алфредо ди Стефано". Разписаха се Кардосо Лемос Мартинс (29-ата), Рафаел Варан (автогол в 33-тата) и Соломон в 42-ата. 13-минутна шокова терапия за 13-кратните еврошампиони.

За последно "Реал" допусна три гола за едно полувреме в Шампионската лига през 2005 г. срещу "Олимпик" (Лион). И за първи път у дома от 2000 г., когато това направи "Байерн".

След почивката "белите" върнаха две от попаденията - чрез Лука Модрич и Винисиус в 54-ата и 59-ата минута, но повече не успяха да направят. Всъщност успяха, но голът на Федерико Валверде в добавеното време бе отменен с ВАР за засада.

"Реал" също бе лишен от основни играчи, начело с капитана Серхио Рамос, но по желание на Зинедин Зидан, който реши да ги пази за дербито с "Барселона" в събота.

Двубоят бе от група В.

А в друг ранен сблъсък - от гр. А, "Залцбург" и "Локомотив" (Москва) направиха 2:2.

Резултатите

Група А

"Залцбург" - "Локомотив" (Москва) 2:2

"Байерн" (Мюнхен) - "Атлетико" (Мадрид) 4:0

Група В

"Реал" (Мадрид) - "Шахтьор" (Донецк) 2:3

"Интер" (Милано) - "Борусия" (Мьонхенгладбах) 2:2

Група С

"Олимпиакос" (Атина) - "Олимпик" (Марсилия) 1:0

"Манчестър Сити" - "Порто" 3:1

Група D

"Аякс" - "Ливърпул" 0:1

"Мидтиланд" - "Аталанта" (Бергамо) 0:4

Група А

"Байерн" (Мюнхен) започна защитата на титлата си подобаващо, отнасяйки "Атлетико" с 4:0. Кингсли Коман вкара два гола в 28-ата и 72-ата минута, Леон Горецка бе точен в 41-ата, а Корентин Толисо - в 66-ата.

Това е 12-а поредна победа за баварците в турнира.

Група В

"Интер" (Милано) не се възползва от изненадващото поражение на "Реал", а бе близо и до поражение. Ромелу Лукаку откри в 49-ата минута, а в 63-тата Рами Бенсебаини изравни от дузпа. Гостите излязоха напред в резултата в 84-ата - чрез Хофман. В самия край Лукаку спаси точката за "Интер".

Група С

Много ценна победа за "Олимпиакос" срещу съименника "Олимпик" (Марсилия) - 1:0. И сладка, победният гол на Хасан Махгуб падна в добавеното време.

"Манчестър Сити" се оказа в ролята на догонващ срещу "Порто" след гола на Луис Диас в 14-ата. Серхио Агуеро изравни от дузпа в 20-ата. Успехът на "гражданите" донесоха Гюндоган и Феран Торес, съответно в 65-ата и 73-тата.

Група D

"Ливърпул" спечели срещу "Аякс" с 1:0, благодарение на автогол, куриозно забит от Николас Таляфико в 35-ата.

А Божидар Краев, появил се на терена едва в 87-ата минута, имаше лош дебют заедно с датския "Мидтиланд". "Аталанта" удари северняците на техния терен с 3:0 с голове на Сапата, Гомес и Муриел преди почивката.