Тази вечер започва груповата фаза на Лига Европа, а с това и участието "Лудогорец" и ЦСКА-София.

"Червените" излизат в битка първи - срещу румънския ЧФР "Клуж" от 19:55 часа на стадион "Васил Левски". Те ще могат на разчитат на подкрепата от близо 13 хиляди зрители, колкото са разрешените от УЕФА и българското правителство до 30 процента от капацитета на арената.

Запалянковците трябва да носят маски и да спазват дистанция от поне две седалки на трибуните, като на входовете ще им бъде мерена температурата и при симптоми няма да бъдат допускани на мача. На сайта на ЦСКА-София са публикувани всички изисквания (както и на този на "Лудогорец"), а те ще бъдат съблюдавани от клуба и от УЕФА.

Треньорът на ЦСКА-София няма сериозни проблеми с контузени футболисти, за Лига Европа се завръща Петър Занев, който доскоро лекуваше COVID-19. 

ЧФР "Клуж" е шампион на Румъния три сезона поред и за разлика от българския си опонент в последните години има доста солиден опит в турнирите. В началото на тази година отпадна на 1/16-финалите на Лига Европа от бъдещия към онзи момент носител на трофея "Севиля" след две равенства.

Другият мач в групата е "Йънг Бойс" - "Рома", пак от 19:55 часа.

"Лудогорец" на книга е фаворит срещу белгийския "Антверп", а началото на двубоя е в 22 часа наше време на стадиона в Разград. За "Хювефарма арена" остава изискването за до 1000 зрители на сектор.

Съперникът на българския шампион гостува без четирима футболисти, заразени с коронавируса, но те не са основни. 

По същата причина Павел Върба не може да използва Мавис Чибота, но има изобилие от опции в атака. Старши треньор на "Роял Антверп" е бившият хърватски национал Иван Леко, който в евротурнирите е губил от "Левски".

Тези дни в Белгия пък отново си припомниха куриозния начин, по който отборът от Антверпен елиминира "сините" за Купата на УЕФА (турнирът, предшественик на Лига Европа) след 0:0 в София и 4:3 на реванша. "Левски" водеше до 89-ата минута с 3:1.

Пак от 22 ч. "Тотнъм" приема австрийския ЛАСК - другите два отбора в групата на "Лудогорец".