Участието на ЦСКА-София в групите на Лига Европа започна със загуба - ЧРФ "Клуж", румънският шампион и властелин в последните години в северната ни съседка, спечели с 2:0 на стадион "Васил Левски". 

Първият съперник на ЦСКА-София го победи благодарение на по-големия си опит в турнирите в последните години. В другия двубой от групата "Рома" надви "Йънг Бойс" с 2:1, след като губеше до почивката.

Марио Рондон реализира в 53-тата минута с глава след центриране отляво. Това бе най-опасното положение на гостите до момента и те успяха да се възползват. В 73-тата съдията отсъди дузпа за гостите при единоборство между Амос Юга и Дебелюх. От 11-те метра Чиприян Дяк удвои.

Малко след първия гол "червените" можеха да изравнят, но Георги Йомов не отигра опасна ситуация по най-добрия начин. Тя бе и най-благоприятната за домакините след антракта.

Преди почивката двата отбора предложиха интересно надиграване. В първите минути ЦСКА-София имаше превес, подкрепян предано от близо 13 хиляди зрители на трибуните. 

Добри ситуцаии се откриха пред Али Соу. Той не успя да накаже грешка в защитата на "Клуж", след като овладя топката близо до аутлинията, но ударът му бе блокиран. Георги Йомов също имаше възможност. Тук ЦСКА-София пропусна да прободе опонента си. Не стигна точност и самочувствие.

"Клуж" също застраши Густаво Бусато, но измамно не изглеждаше много опасен.

Второто полувреме не бе така интересно. ЦСКА-София отново започна добре, но бе попарен от първия гол на румънския тим. След втория мачът се доиграваше.

Дебют за българския тим направиха двама нови - десният защитник Тибо Вион и английският нападател Джером Синклер (долу), привлечен в последния ден на трансферния прозорец от "Уотфорд" под наем.

Добро впечатление остави спазването на мерките за дистанция на трибуните. Което показва, че при добра организация и желание това може да се случва и на двубоите от Първа лига и за Купата.