Президентът Румен Радев отново се е подложил на тест за коронавирус, който е отрицателен. 

За това съобщи самият той чрез профила си във фейсбук, като след този анонс, пожелава на "засегнатите от пандемията сънародници, сред които е и министър-председателят", бързо възстановяване.

Радев отново е бил тестван по разпоредба на регионалната здравна инспекция. Това е станало днес. А поводът е новината за позитивния тест от вчера на президента на Полша след участието му в срещата на върха на инициативата "Три морета" в Талин.

Както е известно, Радев участва в срещата, на която официално пое председателството на инициативата от Естония, но на следващия ден визитата му бе предсрочно прекратена, след като естонската страна е била информирана, че държавният глава е бил в контакт с позитивния за COVID-19 командир на ВВС ген.-майор Димитър Петров.

"Резултатът и от днешния ми тест е отрицателен. Нямам никакви симптоми и оплаквания", написа Радев.

И допълва:

"На всички болни, на моя колега и приятел Анджей Дуда и засегнатите от пандемията сънародници, сред които е и министър-председателят, пожелавам бързо възстановяване."

След което дава заявка, че  продължава със събитията от календара си при спазване на санитарните изисквания.

Не пропуска обаче да отбележи и че не правел тестове "за опровержение на разпространяваните внушения и спекулации, а в изпълнение на предписанията на здравните органи и от уважение и грижа към хората", с които се среща.