Британският артист и режисьор Саша Коен отправи предложение за работа към американския президент Доналд Тръмп днес в отговор на критиките на държавния глава към последния му филм.

Продължението на "Борат" - новия филм на Саша Барон Коен с официално заглавие Borat consequent movie film ("Борат: следващия кино филм" с подзаглавие "Предаване на невероятен подкуп на американския режим, в полза на някога славната нация на Казахстан"), или просто "Борат 2", тръгна по Amazon Prime от 23 октомври. В новия филм участва и българската актриса Мария Бакалова.

Тръмп реагира на сатиричния филм с думите, че Коен е отвратителен човек заради компрометираща сцена, в която Бакалова кани бившия кмет на Ню Йорк и личен адвокат на Тръмп Руди Джулиани в хотелската си стая, а той приема.

Британският комик коментира веднага думите на Тръмп и заяви:

„Доналд, ценя високо безплатната реклама, която направи на филма ми. Признавам, че не го направи по забавен начин, но въпреки това цял свят се смее. Затова ти предлагам да играеш типичния идиот расист в следващите ми творби, аз отдавна търся такъв, а ти след 20 януари ще си безработен, така че можем да говорим.“

Ето каква е историята в продължението на хита „Борат“:

Заради позора, който нанася на страната си с първия филм „Борат: Културен обмен с Америка за напредък на великия братски казахстански народ“ казахстанският журналист Борат Сагдиев е пратен в Гулаг. Президентът Нурсултан Назарбаев обаче му дава възможност да се реабилитира и го праща в Америка с нова мисия - да занесе подарък маймунка на „вицепрезидента Пенис“. Борат заминава с дъщеря си, 15-годишната Тутар Сагдиев. Именно в нейната роля виждаме българката Мария Бакалова.

Саша Коен и Бакалова залагат капан на Джулиани, като го канят на интервю, без той да знае, че всъщност участва в снимките на филм. Мария се представя за руска репортерка на консервативна тв програма и през цялото време намеква, че харесва по-възрастни мъже. В края на интервюто тя кани Джулиани в хотелската си стая и той отива с нея. Заснет е как опипва Мария по талията и иска телефона ѝ. После ляга на кревата, за да се освободи от микрофона, закачен за ризата му за интервюто и ръката му за кратко е в панталона му. В този момент в стаята нахлува Саша Коен, облечен само със сутиен и прашки и крещи:

„Тя е на 15! Твърде стара е за теб! Вземи мен!"

Джулиани се сепва и бързо напуска хотелската стая. По-късно Борат-Коен казва на рецепцията:

„Предайте на Руди, че е разочаровал Тръмп. Да напусне така хотела преди златния душ!“

С това той намеква за скандала с Тръмп, в който президентът се оказа замесен в оргия с руски проститутки в хотел преди да влезе в политиката. Според излезлите записи от тази оргия Тръмп е практикувал така наречения „златен дъжд“ – уриниране върху партньора.

След като Джулиани официално заяви, че е бил подведен и не е направил нищо непочтено, Саша Коен даде изявление и по негов адрес:

„Това беше наистина само един невинен сексуален момент между 15-годишно момиче и Джулиани. А гадните медии се опитват да го изопачат и опорочат чрез фейкнюз!“